Ook Hudson’s Bay sluit waarschijnlijk dit jaar haar deuren

Nog geen twee weken geleden kwam winkelketen Sissy-Boy met het nieuws dat zij een faillissement zouden moeten aanvragen. Vandaag kregen wij te horen dat ook Hudson’s Bay, ‘het nieuwe warenhuis van Nederland’, er aan moet geloven. Nog geen 3 jaar geleden opende de Canadese winkelketen haar eerste deuren in Nederland.

De Nederlandse retailers van Hudson’s Bay lopen het risico van sluiting of faillissement. Het Duitse tijdschrift WirtschaftsWoche meldt dat de moederorganisatie van het bedrijf, Karstadt, haar interne rapporten heeft bekeken. De Hudson’s Bay warenhuizen in Nederland maken enorme verliezen, die ook toenemen. Daarnaast wordt ook gezegd dat de verkoopcijfers enorm dalen.

Eigenlijk zouden de Nederlandse warenhuizen zo slecht functioneren dat de sluiting of het faillissement ‘de beste financieel haalbare oplossing’ is voor het einde van dit jaar. Het management van Galeria Kaufhof Karstadt, waaronder de Nederlandse vestigingen van Hudson’s Bay, verwacht dat de warenhuisketen in 2028 een verlies van 1 miljard euro zal lijden.

Hudson’s Bay heeft vorige maand nog twee nieuwe locaties geopend. Gelegen in Amstelveen en Utrecht. De keten telt nu in totaal vijftien vestigingen in Nederland.

”Dit was natuurlijk van verre te voorspellen”

Op verschillende fora en nieuwssites reageren mensen op het nieuws over Hudson’s Bay. Zo zeggen diverse mensen dat de prijzen veel te hoog zijn bij Hudson’s Bay, dat de concurrentie met de Bijenkorf te groot is en dat de winkelketen te snel wilt groeien. Zo hadden ze in 2017 al gezegd dat Hudson’s Bay maar liefst 70 filialen zou willen openen in Nederland. Dat is natuurlijk niet helemaal gelukt.

Hudson’s Bay cadeaukaarten

Misschien heb je in de afgelopen drie jaar een cadeaukaart gekregen van Hudson’s Bay. Dan vraag je je nu natuurlijk af of deze straks nog wel in te wisselen is. Op het moment van schrijven zijn cadeaukaarten van de winkelketen nog vrij te besteden in de winkels in online op HudsonsBay.nl. Zodra wij meer informatie ontvangen over een eventueel faillissement van Hudson’s Bay, werken wij dit artikel zo snel mogelijk bij.

Aanbiedingen van Hudson’s Bay

Momenteel is er nog geen duidelijkheid over een executie uitverkoop van de winkelketen. Zodra hier meer informatie over is laten we dit natuurlijk weten. Hou hiervoor de website en de speciale laagst Hudson’s Bay pagina in de gaten.

Dit artikel word aangevuld zodra wij meer informatie hebben.

Beeld: Rudolphous via Wikimedia

De laatste maanden vragen steeds meer winkelketen uitstel van betaling aan en gaan veel keten zelfs failliet. In deze nieuwe rubriek op laagst.nl houden we je op de hoogte van deze faillissementen en wat dit betekend voor de consument.

- -
laagst.nl ontvangt mogelijk een kleine betaling van de bovenstaande webwinkel als jij bij die partij een aankoop doet. Het kost jou niets extra als wij een kleine betaling ontvangen van deze verkoper. Zo kunnen wij laagst.nl gratis en reclame-vrij houden.


×

Deze aanbieding rapporteren
Subscribe
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
laagst.nl
Nieuwe Account Aanmaken
Naam (verplicht)
Shopper of Hunter? (verplicht)
Favoriete winkel
Provincie

Hierdoor kunnen we je in de toekomst lokale deals tonen

Herstel Wachtwoord
Delen met een vriend
Hi, this may be interesting you: Ook Hudson's Bay sluit waarschijnlijk dit jaar haar deuren! This is the link: https://laagst.nl/blog/ook-hudsons-bay-sluit-waarschijnlijk-dit-jaar-haar-deuren/